Het beste deel tot nu toe!

Nienke 09 oktober 2025
Na het lezen van deel 1 en deel 2, kon ik natuurlijk niet wachten op deel 3. Ik ben dan ook enorm onder de indruk van deze boeken, de wereld, de personages en de schrijfstijl.

Wat heb ik ontzettend veel plezier gehad tijdens het lezen van dit boek. Ik vond dit deel tot nu toe echt het beste deel, want de personages die er bij komen zijn hilarisch en geniaal. Ik heb op bepaalde momenten echt zitten te lachen, omdat sommige gebeurtenissen en uitspraken gewoon zo geestig zijn geschreven. Maggie Stiefvater is echt een meester hier in.

Het is prachtig om te zien hoe het verhaal zich verder ontwikkeld, hoe de personages groeien en hoe het op bepaalde momenten nog chaotischer wordt. De spanning is minimaal, maar toch houdt het verhaal je vast, omdat je zo graag meer wilt weten. Er zit zoveel tussen de regels en de droge schrijfstijl is gewoon echt fantastisch. Daarnaast zit er echt emotie in dit boek en dat is zo prettig om te lezen.

Ik ben zo enorm gehecht geraakt aan de personages en de beeldende schrijfstijl van Maggie Stiefvater. Bij elk deel voelt het weer als thuiskomen en elke keer wil ik eigenlijk geen afscheid nemen. Het verhaal bevat gewoon zo'n fijne, mysterieuze sfeer. Het is de perfecte serie om jezelf in te verliezen en ik ben zo benieuwd hoe het laatste deel gaat zijn, want ik ben oprecht fan. Ik heb het idee dat Blue, Adam, Gansey en Ronan mijn vrienden zijn geworden en het is heerlijk om met hen op avontuur te mogen.

Enorm bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, Lees Bol en uitgeverij Boekerij!

Meer recensies van Nienke

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.