Nostalgie!
Twilight zal voor mij altijd nostalgie blijven. Hier begon het allemaal voor mij. Als kind las ik natuurlijk wel veel, maar na Twilight ging er echt een hele wereld voor me open en heb ik het lezen nog meer omarmd.
Ik heb zo enorm veel plezier gehad tijdens het lezen van Twilight. 15 jaar later en ik heb zelfs nog meer genoten dan toen. Alles opnieuw beleven en nieuwe inzichten krijgen, voelde zo goed. Het verhaal voelt zo vertrouwd aan.
Is het verhaal perfect? Nee, dat zeker niet. Toch voelt het tijdloos aan. Het zit zo vol tienerangst, eerste keren en het bovennatuurlijke. Het is perfect om even te ontkomen aan het dagelijks leven. Het is pertect om kennis te maken met het fantasygenre.
Stephenie schrijft heel toegankelijk en je vliegt echt door het boek heen. Bella haar verhaal is eigenlijk ook gewoon heel tragisch en ze had het niet makkelijk. Ik leefde echt met haar mee en vind haar nu nog een mooier personage dan vroeger. Tegenover Edward was ik nu wat meer afkeurend. Gek hoe dat zo kan veranderen met de jaren, maar ook heel interessant.
Deze editie is trouwens ook zo mooi! De blauwe inkt is echt fantastisch en past ook echt bij het verhaal. De cover is echt prachtig ontworpen en de illustraties bij de hoofdstukken maken het echt af.
Enorm bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, Best of YA Books!