Een heerlijke gothic romantasy!
Ik geloof dat dit één van mijn eerste dark romantasies is geweest en ik heb het echt naar mijn zin gehad! Voordat ik begon was ik nogal bang dat het voor mij te donker zou zijn, maar dat viel heel erg mee. De sfeer en de setting zitten tegen de donkere kant aan en dat kon ik wel waarderen. Het gaf me echt gothic vibes.
Dit boek past perfect bij de donkere dagen. Het verhaal loopt als een trein, de personages zijn goed uitgedacht en heerlijk complex. De dodelijke proeven zijn interessant om te lezen en af en toe komt er wel wat bloed aan te pas, maar ik vond dit niet heel storend. Het voegt toe aan het verhaal en is goed uitgewerkt. Ik had nog veel erger verwacht en dat is dan ook de reden dat ik altijd zo huiverig ben met dark romantasy, maar ik heb echt een hele fijne tijd gehad.
Mijn favoriete personage was echt Blackwell. Wat ging ik ontzettend goed op die man. Zijn plagerijen met Ophelia waren fantastisch en zijn zinnen waren heerlijk om te lezen. Ik ga zo goed op zulke personages en Smith heeft hem echt fenomenaal neergezet.
Ophelia is daarnaast ook een heel fijn personage om over te lezen. De manier hoe een dwangstoornis door dit verhaal is geweven, is zo goed gedaan. Ik kreeg kippenvel van bepaalde passages, omdat het zo ontzettend echt aanvoelt. Ik kan alleen maar mijn complimenten hiervoor geven.
Ben je op zoek naar een romantasy boek met een spookachtige sfeer, fantastische chemie tussen de twee hoofdpersonages en dodelijke proeven? Dan is Phantasma echt wat voor jou! Ik heb mij enorm vermaakt met deze wereld en ben erg benieuwd hoe boek 2 gaat zijn.
Enorm bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, uitgeverij Cargo!