Rauw, emotioneel en romantisch
Ik had bij The First to Fall absoluut geen idee wat ik precies kon verwachten en dat maakte dit verhaal juist heel interessant. De achterflap had ik wel gelezen en de tropes waren ook bekend, maar toch wist dit verhaal me alsnog te verrassen.
The First to Fall is een rauw, emotioneel en romantisch verhaal. Het gaat over twee mensen die zich verloren voelen en bij elkaar komen. Allebei hebben ze niet de makkelijkste dingen meegemaakt. Aurora verloor haar zus op de Felsenhimmel en zoekt naar antwoorden. Jakob verloor zijn enige kans voor de Olympische Spelen en was bij het ongeluk van Aurora's zus. Langzaam komt de waarheid steeds meer aan het licht door middel van hoofdstukken die het stap voor stap vertellen.
Ik denk dat ik dat het meeste kon waarderen. De spanning die het verhaal met zich meebrengt. Wie kun je vertrouwen? Wat is de waarheid? Van wie zijn toch die spraakberichten tussendoor? Het brengt een gelaagdheid met zich mee die ik absoluut kon waarderen. Daarnaast vond ik de liefde tussen Aurora en Jakob erg mooi om te lezen. De spice was ook zeer goed gedaan.
In het begin vond ik het verhaal een beetje traag en ging het voor mij wat van de hak op de tak. Ik had eerst wat moeite met Jakob en zijn norse houding, maar gelukkig ontdooide dat. Toch bleef ik een soort afstand met beide personages houden. Ze voelden echt als personages en niet als mensen. Alsof ze nog niet helemaal af waren. De diepgang miste.
Naarmate het verhaal vorderde, zat ik echt in het verhaal en kon ik ook geen genoeg krijgen. Ik moest weten wat er op de Felsenhimmel is gebeurd, zag de liefde tussen Jakob en Aurora langzaam groeien en werd op nog meer mysterieuze dingen getrakteerd. Kortom, er gebeurde van alles en dat hield mij ook wel bij de les. De gebeurtenissen volgen elkaar goed op, zodat je continue vermaakt wordt.
Een heel interessant boek met een einde waar ik nog van moet bekomen. Ik ben erg benieuwd hoe dit in het vervolg verder gaat!
3,5 sterren.
Enorm bedankt, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.
3,5 sterren.