Bioscoop aan zee
Wanneer Gina tijdelijk verhuist naar de kust van Cornwall om haar opa en oma te helpen komt ze erachter dat de gloriedagen voor de lokale bioscoop, vroeger de place to be, echt voorbij zijn. Gina wil het filmhuis graag in de oorspronkelijke staat herstellen en krijgt hierbij hulp van Ben. Ben is de lokale restaurator én oud vriend van Gina. Helaas is het herstellen van het filmhuis makkelijker gezegd en gedacht dan gedaan.
Het verhaal begint met Gina’s aankomst in de kustplaats in Cornwall en als lezer zit je direct in het verhaal. De rest van het boek leest dan ook ontzettend vlot weg. Soms maakte de personages wat vreemde keuzes en deden soms wat vreemde uitspraken die niet passend waren bij de situatie en wat er allemaal al gebeurd was. Echter drukte dit niet een te grote stempel op het verhaal. Wel vond ik dat Gina wat eerder keuzes had moeten maken rondom haar relatie.
De keuze van de auteur om een aantal films centraal de stellen in het boek is origineel en leuk gevonden. De bioscoop wordt op een leuke manier beschreven en er zitten leuke details in het verhaal verweven en door de uitgebreide omschrijvingen krijg je als lezer zin om de bioscoop en de filmvertoningen te bezoeken. De film en de uitjes die er omheen plaatsvinden geven het boek ook een romantische sfeer. Er zit daarnaast ook wel wat diepgang in het verhaal, al mocht het van mij hier en daar wat meer uitgewerkt worden.
Naast de leuke bioscoop komen er heel veel ijssoorten voorbij, een ouderwets treinstation en een leuke vintage kledingwinkel. Allerlei ingrediënten om hier een leuk vakantieboek van te maken!