Groeten van Sem Valentijn
Hè Sem,
Bedankt dat je mij een inkijkje hebt gegeven in jouw leven, gebeurtenissen, gedachtes en gevoelens. Het was heel knap dat ik direct vanaf het begin benieuwd was naar hoe het met je ging en wat er allemaal nog voor je stond te gebeuren. Het zorgde er dan ook voor dat ik jouw brieven binnen een dag allemaal heb gelezen en daardoor ineens het hele boek uit had. De fijne manier van schrijven en de inzichten die je hebt opgedaan, sommige met een beetje hulp van je oma, maakte dat dit verhaal ontzettend snel weg las.
Wat vervelend dat je zo lang geen gebruik kon maken van de wifi en je daardoor niet kon gamen. Al denk ik wel dat het goed is dat je de tijd bent gaan gebruiken om brieven te schrijven. Ik verwacht dat veel van jouw brieven voor herkenning kunnen zorgen bij jonge (of oudere) lezers en dat dat hulp en troost kan bieden. Maar niet alleen jouw verhaal, ook de verhalen van jouw familie en vrienden die doorsijpelen in jouw brieven kunnen voor herkenning en troost zorgen. Dat maakt dat dit boek gemaakt van jouw brieven echt een enorme aanrader is.
Ik vond het leuk om te lezen over jullie repetities en de liedjes die jullie hebben gespeeld bleven lekker lang rondspoken in mijn hoofd.
Jouw lieve familie speelt zo’n mooie rol in jouw verhaal, het was mooi om te lezen hoe je dat zelf ook ging ervaren. Ik vond het leuk hoe de zinnetjes die belangrijk zijn in jouw familie terugkomen in jouw brieven. Sem jouw verhaal zorgde ervoor dat ik ‘over de maan’ was.
Liefs,
Nikki
Tijdens een briljant idee van haar ouders, een wifi-loze week, gaat Sem Valentijn uit verveling brieven schrijven. De brieven gaan over school en over Valentijnsdag. De dag dat Sem het liefst geen Valentijn wil zijn. Want op Valentijnsdag plant haar vader gênante verrassingen, ‘neemt’ haar broer wel even een vriendin en zijn opa schept op over zijn beste Valentijnskado, hemzelf in roze zwembroek. Tot overmaat van ramp gaat het op school ook alleen maar over Valentijnsdag, helemaal als Sems band gaat optreden op het Valentijnsfeest. Zal deze Valentijnsdag dan het moment zijn om te vertellen aan Cas, nu Kes, wat ze voelt?…
Liefs,
Nikki