Een aanrader voor iedereen die van de zee, schepen en historische YA-verhalen houdt.
Oostende, een stad vol wonderen waar je de zalige zeelucht kan inademen, maar ook te maken krijgt met de gure zeewind!
Toen ik dit boek zag verschijnen moest ik het wel lezen!
Ik vond het geweldig om te weten te komen hoe het leven in de 18e eeuw eraan toeging op deze wonderbaarlijke plek!
Nel en Joannes, twee tieners die samen graag op ontdekking gaan in de pakhuizen, dokken en zelf cafés van Oostende hebben beiden een moeilijk leven, maar hoop voor de toekomst.
Joannes wil net als zijn vader naar de Bengalen varen op een schip van de Oostendse Compagnie.
Nel die kindermeisje is van de geweldige Isabella, de dochter van de directeur van de Oostendse Compagnie kan niet wachten om thuis achter zich te laten, daar is het echt de hel.
Wanneer er na de opdoeking van de Oostendse Compagnie toch nog een laatste schip vertrekt is Nel haar vriend en steun kwijt. Joannes neemt zijn kans op avontuur!
Ze heeft haar vriend echt nodig, maar uiteindelijk is haar enige uitweg de raad van een oude helderziende volgen. De hoop om Joannes ooit nog terug te zien heeft ze al lang verloren...
Een leuk, spannend verhaal met vele wendingen!
Joannes en Nel proberen beiden een plaats te vinden voor zichzelf in de wereld en nemen het heft in eigen handen.
Toen ik dit boek zag verschijnen moest ik het wel lezen!
Een leuk, spannend verhaal met vele wendingen!