Een echte aanrader

noemi 17 oktober 2023
Een mooi boek waar moeilijke thema's aan bod komen op een simpele manier voor kinderen.
Het perfecte boek dus om te lezen tijdens de kinderboekenweek!
Thema's zoals anders zijn, onzekerheid, uiterlijk, hazenlip, dementie, verliefdheid, jaloezie, sterfte, verlies, scheiding, zelfacceptatie,... komen allemaal aan bod. Dit allemaal door de ogen van een dertienjarig meisje genaamd Hazel.
Als ik alle thema's zo opsom klinkt het een heel zwaar boek, maar eigenlijk leest het heel vlot en luchtig door de schrijfstijl en verwijzingen met vogels. Hazel tekent namelijk heel graag vogels. En ze is er ook heel goed in!
Als haar vakantie naar Italiƫ niet doorgaat moet ze van haar ouders voor drie weken naar het eiland op bezoek bij haar oma. Iets waar Hazel op het eerste moment niet echt naar uitkijkt maar wat achteraf gezien het beste was voor iedereen inclusief haarzelf.
Het is een vakantie die haar rust heeft in haar hoofd waardoor ze de tijd heeft om te kunnen accepteren wat er nu allemaal gebeurd rondom haar. Al is het niet gemakkelijk. Vriendschap, liefde en verlies zijn zaken waarmee Hazel temaken krijgt. Op het einde van het boek voel je dat Hazel een mooie groei doorgaan heeft en een stukje wijzer is geworden.
Een heel mooi boek dat echt een aanrader is! Ezntje dat mij aanzet om meer kinderboeken te lezen! Het oogt ook prachtig met de mooie schutbladeren!

Meer recensies van noemi