Zoals de zee van Lidewei Philips
Als je ooit hebt gedacht: “Hmm… ik wil een verhaal met piraten, avontuur én een kwestie van wie mag trouwen met wie” — dan is Zoals de zee precies dat ene boek dat je stormend van je boekenplank wilt rukken.
Lily. Dapper. Verlangend naar vrijheid. Maar o wee: ze moet trouwen met haar beste vriend en meisjes mogen niet aan boord van schepen. Serieus? Wie heeft dat ooit verzonnen?
Dus wat doet Lily? Juist, ze vermomd zich als scheepsjongen en huppelt aan boord van het beruchte kaperschip The Havock. En geloof me: vanaf dat moment kun je je korset letterlijk vergeten (zo wil je het liefst zelf die zee op).
Wat dit boek zo leuk maakt:
Avontuur zonder grimmige grimmigheid. ja, er zijn gevaarlijke missies en verraderlijke zeeën, maar het voelt nooit alsof je verdrinkt van spanning.
Humor zit in kleine hoekjes, van onverwachte vriendschappen tot scheepsmaten die net zo grillig zijn als de golven waarop ze varen.
Zelfontdekking. Lily leert niet alleen zeilen, maar ook wie ze echt wil zijn en dat maakt het verhaal verrassend warm en inspirerend.
De setting in de 18e eeuw voelt levendig en meeslepend, en ondanks een serieus onderwerp (vrijheid, familie, keuzes) blijft het lekker luchtig en spannend. Of je nu houdt van piraten, romantiek of gewoon een sterke vrouwelijke hoofdpersoon die haar eigen koers vaart. dit boek heeft het allemaal.
Zoals de zee leest als een vloeiende golf. Je stapt er in, voor je het weet ben je halverwege en wil je alleen maar verder. Perfect voor YA-fans én iedereen die graag een beetje wind door de haren wil voelen terwijl ze lezen.