Drie of vier sterren? Toch maar vier :-)

Otterhouse 06 april 2023
Denk aan Bridget Jones diary, maar dan met een net gedumpte vrouw van eind veertig. De schrijfstijl doet weer heel erg aan "de geschiedenis van mijn seksualiteit" van Tobi Lakmaker denken, ondanks dat dit boek van van Otterloo al uit 2009 is. Licht en luchtig, al heeft de hoofdpersoon niet altijd aimabele trekjes, maar het geheel is echt wel vermakelijk. De situaties zullen voor datende personen misschien wel bekend voorkomen en echt alle mogelijk mannen, soms tegelijk, komt de hoofdpersoon Mae tegen. Waarom vier sterren? Het einde prikkelt de fantasie.

Dit boek kwam ik overigens op het spoor, omdat het op de groslist van de Libris literatuurprijs 2010 stond. Ik zag het daar staan en was geïntrigeerd door de titel. In een interview gaf de schrijfster ooit aan dat de uitgever nooit echt promotie voor het boek deed. Daarom onbekend gebleven?

Meer recensies van Otterhouse