Sprakeloos
Ik ben sprakeloos. Wat is dit een meesterwerk. Mijn emoties zijn alle kanten opgeslingerd en heb meer dan eens gehuild. Het verhaal is duister, tragisch, vol verschrikkelijke oorlogsmisdaden, een bijzonder magisch systeem en een tragische romance. De romance is alles behalve traditioneel en op sommige momenten ook wel een beetje bizar. De schrijfstijl is echt subliem, het hele verhaal komt op de meest mooie en tragische manieren samen. Er zitten plottwists in die je niet ziet aankomen waardoor je hart echt in duizend stukjes breekt.
***
Het verhaal is opgedeeld in drie delen. In alle delen volg je het leven van Helena Marino. Na de oorlog, haar herinneringen en leven tijdens de oorlog, en dan ga je weer terug naar haar leven in het heden. Ik wil er eigenlijk niet teveel over verklappen, want dit boek moet je eigenlijk gewoon lezen om het volledig te begrijpen. Wel is het belangrijk om echt even de trigger warnings te lezen!
***