Prachtig
Allereerst wil ik Bennie bedanken voor het vertrouwen! Ik had dit boek al een tijdje op het oog, sci-fi vind ik van tijd tot tijd wel prettig om te lezen. Ook met dit boek. Ik vloog erdoorheen! In het begin moest ik wel even wennen: het boek is in dagboek stijl geschreven. Onderverdeeld in dagboekfragmenten van Ethan, krantartikelen die van toepassing zijn op het verhaal en logboekfragmenten van de reis. Het verhaal loopt vloeiend en door de opdeling in fragmenten lees je het ontzettend snel weg. Wel vond ik de fase van de 'cryo sleep' wat lang duren, maar dat doet niet onder van het verhaal. De hoop die het verhaal draagt is heel mooi om te ervaren, maar het verlies is daardoor des te groter. Er zijn tegenslagen die ze te boven komen, maar ook verliezen.
Sommige stukken zijn ook echt hartverscheurend. Het afscheid van familie, het verlies van crewleden tijdens de reis. Allemaal hele reële dingen waar je mee te maken zou kunnen krijgen. Daarbij is het ook bizar om te lezen hoe de wereld er over een aantal jaar uit zou kunnen zien. Een toekomst die waarheid kan worden als we zo doorgaan.