Brief aan Isaac
Een boek om even van te bekomen, een goed verhaal, waar uiteindelijk liefde overheerst, waar opofferingen en toegiften hand in hand gaan met hoop en warmte.
Sofia en haar mama zijn joodse dames, die een voorlopige bescherming krijgen via haar papa, doch moeten ze ook netjes binnen blijven op hun boerderij, terwijl papa, zijn medische kennis moet delen met de nazi's. Sofia begrijpt er in eerste instantie niets van, en is overtuigd dat haar vader samenwerkt met de nazi's.
Isaac, met zijn ouders en zijn zus, zijn joden, opgesloten in een getto, vader sluit zich aan bij het verzet, mama verliest haar hoop, waardoor broer en zus uiteindelijk in Auschwitz belanden, maar steun vinden bij elkaar, tot Isaac Sofia op bizarre wijze leert kennen.
Soms is het boek voorspelbaar, maar toch wou ik steeds meer weten, verder lezen, een kant van de oorlog waar nog niet veel over geschreven werd, de geprivileerde, joodse mensen. Ook hoe ver men gaat om familie te helpen, welke opofferingen iemand maakt. Goed geschreven, vlot leesbaar en toch aangrijpend.