Advertentie

“De uitspraak zal een dubbeltje op zijn kant worden. Meer dan fiftyfifty is haar kans niet.”

Op een avond in oktober wordt de voormalig burgemeester van New York, Frank Avellino, op gruwelijke wijze in zijn eigen huis vermoord. Zijn twee dochters Sofia en Alexandra bevinden zich op dat moment allebei in het huis. Het kan niet anders of één van hen heeft haar vader vermoord, maar wie? De zussen wijzen elkaar aan als dader. Tijdens een zenuwslopend proces wordt langzamerhand duidelijk wie van de twee haar vader heeft vermoord. Maar al snel blijkt dat de dader slim is. Heel erg slim.

FiftyFifty is het vijfde deel uit de legalthriller reeks rondom de New Yorkse advocaat Eddie Flynn. Van voormalig oplichter heeft hij het geschopt tot strafadvocaat. Ondanks dat er soms verwijzingen zijn naar eerdere delen, is FiftyFifty heel goed als stand alone te lezen.

Op Flynn rust de zware taak om Sofia vrij te pleiten. Maar dat doet hij niet alleen. Samen met zijn goede vrienden Harper en oud-rechter Harry Ford stellen ze alles in het werk om de jury ervan te overtuigen dat Sofia onschuldig is. Datzelfde geldt voor Kate, de advocate van Alexandra. Ook zij is bereid om alles uit de kast halen om de onschuld van haar cliënte aan te tonen. Wat volgt is een felle strijd in de rechtszaal.

Het verhaal zit buitengewoon goed in elkaar. Ijzersterk zelfs. Wie bekend is met de boeken van Steve Cavanagh weet dat hij er een meester in is om zijn lezers op het verkeerde been te zetten. Ook met FiftyFifty is hij daar uitstekend in geslaagd. Daardoor blijf het tot het eind een verrassing wie Frank Avellino heeft omgelegd.

“Voor een advocaat is elke zaak een spel.”

Het verhaal wordt verteld door verschillende personages. Uiteraard vooral door Eddie, maar ook Kate komt regelmatig aan het woord. Als lezer krijg je daardoor een goed beeld van de advocaten en leer je hen beter kennen. Daarnaast komen ook de zussen aan het woord. De auteur heeft deze hoofdstukken zodanig geschreven dat het niet duidelijk is welke zus haar verhaal doet.

Het personage Flynn is zeer menselijk. In de rechtszaal is hij snoeihard, maar daarbuiten is hij een mens van vlees en bloed en kampt hij met een groot schuldgevoel vanwege de keuze die hij heeft moeten maken om zijn werk als strafadvocaat boven zijn gezin te stellen. Ook gedurende dit proces wordt Eddie geconfronteerd met persoonlijk leed dat hij maar moeilijk kan verwerken. Dankzij zijn goede vriend Harry Ford lukt het Eddie om zijn werk te voltooien.

Door de korte hoofdstukken leest Fiftyfifty vlot weg. Wel moet je zo af en toe beschikken over een sterke maag, want sommige scènes zijn nogal bloederig.

Een leuke verrassing in het verhaal is de verwijzing naar Cavanagh’s vorige thriller Verdraaid. Wie dit boek heeft gelezen weet gelijk wat ik bedoel.

Met zijn nieuwe boek Fiftyfifty heeft Steve Cavanagh weer een dijk van een thriller afgeleverd. Een mustread voor iedereen die van een goed verhaal houdt. Dat er nog maar velen mogen volgen.

Reacties op: Een mustread voor iedereen die van een goed verhaal houdt

110
Fiftyfifty - Steve Cavanagh
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners