Weer een meesterwerk!

Pederebooksandtravel 07 december 2025
Michel Wuyts in gedachten: Dan, Dan, Dan wat doe je nu!?
Weer een meesterwerk geschreven! Niet iedereen zal het er mee eens zijn omdat we rond de oren geslagen worden met heel veel wetenschappelijke termen en voor de meeste lezers zijn dat ongekende termen maar hé, op Dr. Google staat de uitleg.

We vinden Robert Langdon terug in Praag om een lezing bij te wonen van zijn vriendin Katharine Solomon. Zij gaat eerdaags een boek publiceren over het menselijk bewustzijn dat immense gevolgen kan hebben op de kijk van leven en dood. Wanneer Katharine plotseling verdwijnt en Langdon zwaar in de problemen komt met de politie in Praag en onbekende vijanden, lijkt het erop dat het boek van Katerine hier de oorzaak van is. Als Langdon op onderzoek uitgaat raakt hij steeds dieper verstrikt in een web van een ultra geheim project dat de wereld voor altijd kan veranderen. Katharina’s boek blijkt een bedreiging voor dat project en publicatie ervan kan niet getolereerd worden. Wat ook de kost is, zelfs moord. Wie is hierbij betrokken? De Amerikaanse ambassade? De Praagse politie? Een of andere geheime dienst? Een golem?

Verschillende verhaallijnen komen meesterlijk bij elkaar op het einde. Het boek leest vlotjes alhoewel de vaart er soms uitgaat door de de hierboven genoemde wetenschappelijke termen, vooral in het eerste deel, daarna verandert dat. 8 jaar wachten op Dan’s nieuwste boek bleek de moeite waard.

Meer recensies van Pederebooksandtravel

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.