Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

een feelgood met inhoud

Pederebooksandtravel 17 november 2023
Als Amber door haar zus Tess op reis wordt gestuurd, begrijpt ze niet waarom. Amber doet normaal alles weloverwogen. Ze heeft haar structuur en plant alles. Eigenlijk heeft ze geen tijd om op reis te gaan want ze moet een baan zoeken en een nieuwe woonst. Toch neemt Amber het aanbod aan om naar Tromsø op vakantie te gaan. Ze kan vanop afstand ook een nieuwe baan zoeken.

Als ze in een sneeuwstorm ’s avonds in Oslo belandt worden haar plannen direct in de war gestuurd.
Ze leert de knappe broers Raaf en Storm, het bekende fotografen-duo Stormraaf, kennen. Ze blijven een nachtje overnachten op het vliegveld en ze besluit dan op hun verzoek in te gaan en verder met hen mee te gaan. Dit druist eigenlijk in tegen alles waar Amber voor staat. Ze treedt uit haar comfortzone want “bad ideas make the best memories”. Zo leert ze nieuwe mensen kennen en ziet ze dingen ook eens van een andere kant.
Ze kan het met beide broers wel vinden maar vooral Raaf wil ze best graag beter leren kennen.
Al gauw merkt ze dat Oslo en haar inwoners haar enorm bevalt en haar aantrekt.

Wat een heerlijk boek. Tussen licht en donker neemt je mee op avontuur in het winterse Oslo en Tromsø. De reis die Amber maakt is een echt avontuur, levensecht beschreven. Ook de personages zijn levensecht, ieder met zijn eigen verhaal.
Amber sluit je direct in je hart. Alhoewel Amber het hoofdpersonage is zijn alle andere personages even belangrijk in dit verhaal. Ieder levert zijn eigen deel,

Tussen licht en donker is een volwaardig verhaal met veel verhaallijnen en veel personages. Rian Secenhuijsen heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl gehanteerd waardoor je door het boek vliegt. Je waant je soms zelf in Oslo en in de sneeuw. Het is een mooie combinatie van feelgood en boek met inhoud. Er wordt ook de ruimte gecreëerd om je eigen beeld te vormen. In het verhaal woorden wel wat openingen gelaten waardoor je nieuwsgierig wordt naar het tweede en derde deel in de Onderweg-serie.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Pederebooksandtravel