Een innerlijke zoektocht.
Tom, een accountmanager van het horlogemerk Omega, leeft met zichzelf in onmin. Niet tevreden met zijn huwelijk en hij voelt zich niet geweldig. Hij is getrouwd met Els, die meer bezig is met het boeddhisme dan met het gezin. Hun twee jonge kinderen eisen ook de aandacht.
De broer van Els, Chris, woont samen met zijn vriendin ook in het huis. Daar maakt Tom zicht behoorlijk drum om. Ze voeren beiden geen klap uit en hebben allebei geen werk. Op zijn werk gaat het goed maar kan beter en daarbij heeft hij een collega die hij wel kan schieten.
Het is een zoektocht naar zijn werkelijke ik. Daarbij de nodige hindernissen op zijn pad tegenkomend.
Het boek bestaat uit verhalen met verschillende personen in de hoofdrol die allemaal met elkaar te maken hebben. Het eerste gedeelte gaat over Tom, zijn liefde voor het merk Omega en zijn belevenissen in Hongkong waar hij is om handel te drijven met de Chinezen. Daarna het hoofdstuk Els. Vervolgens de hoofdstukken Farid, Anne, Chris nogmaals Tom en een stukje over Adil.
Geschreven op een papier met vloeiende inkt vertelt de schrijver alsof het een droom is. Het is soms nogal moeilijk te begrijpen of Tom aan het dromen is of niet. Dat kan een lezer soms op een dwaalspoor brengen. Volledige aandacht is vereist bij dit boek.
Zijn woordgebruik is geweldig. Alsof je een woordenboek openslaat met de meest vreemde woorden. Desondanks is het goed te begrijpen.
De overgang van het eerste verhaal naar het volgende verhaal is nogal abrupt. Daarom kan een lezer een tijd nodig hebben om over te steken.