Advertentie

Stel je voor, je ondergaat een ogenschijnlijk eenvoudige ingreep door stukjes maagdenvlies door een gynaecoloog te laten verwijderen. Dan word je wakker uit een narcose en blijkt je baarmoeder te zijn verwijderd. Dat daarbij in de communicatie iets fout is gegaan zal duidelijk zijn. De vraag blijft hoe kon dat gebeuren?

De laparoscopische hysterectomie of baarmoeder verwijdering bij Charlotte werd uitgevoerd door Iris. Tijdens de middelbare school periode, was Iris de beste vriendin van Charlotte. Leraren waren vaak erg gecharmeerd van Iris. Met haar groene ogen zag Iris kans mensen te manipuleren met het doel om haar zin te krijgen. Na deze schoolperiode is Iris gaan studeren en heeft haar studie voor gynaecoloog afgerond. Voordat de operatie plaatsvond hebben beide vroegere vriendinnen elkaar weer ontmoet, hetgeen tot een hernieuwde vriendschap heeft geleid. De operatie zou in eerste instantie door Manon worden uitgevoerd. Manon is ook gynaecoloog en werkt in hetzelfde ziekenhuis als Iris. Ook Manon is bevriend met Charlotte.
Maar op het laatste moment, kort voor de operatie is Manon verhinderd. Daarom is de operatie door Iris uitgevoerd. Charlotte is reageert geschokt, als zij hoort dat haar baarmoeder is verwijderd.

Iris legt aan Charlotte uit waarom zij de baarmoeder heeft verwijderd. Het zou gaan om een ingekapselde tumor op de baarmoeder. Dat zou inderdaad een legitieme reden geweest zijn om de baarmoeder te verwijderen. Terwijl Iris dit aan Charlotte vertelt, kijkt Charlotte in de katachtige ogen van Iris en krijgt er de kriebels van. De baarmoeder zou met de tumor door Iris voor een pathologisch onderzoek zijn opgestuurd. Maar in het laboratorium weet men van niets. Het is een raadsel waar de baarmoeder is gebleven. Iris zegt van niets te weten. Maar is dat wel zo? Charlotte en Manon leggen zich er niet bij neer en gaan op onderzoek uit wat er met de baarmoeder is gebeurd. Zij ontdekken veel, maar vertellen dat niet aan de politie. Althans nog niet.

De Gynaecoloog (2018) geschreven door Saskia van Mieghem, betreft een specifieke vrouwen thriller. Het verhaal leest als een nachtmerrie. Het chaotische plot is een beetje voorspelbaar.
In het dankwoord schrijft de auteur onder andere dat zij iets out of de box moest schrijven. Nou, dat is haar zeker gelukt.

Reacties op: Een specifieke vrouwen thriller.

188
De gynaecoloog - Saskia van Mieghem
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners