Het houdt nooit op.
LAND VAN VALSE BELOFTEN werd geschreven door IINGE VRANCKEN en in 2025 uitgegeven bij Actua. Over het algemeen schiet de kennis met betrekking tot het ontstaan van Israël en alle gevolgen daarvan te kort. Dit boek biedt daarin verandering.
Israël is een land van onrecht en vele oorlogen waar mensenrechten door verschillende partijen met voeten worden getreden. Het goed geschreven actuele verhaal werd door de auteur niet chronologisch weergegeven en dat komt de leesbaarheid niet ten goede.
Net afgestudeerd aan de opleiding journalistiek kwam de auteur al ruim een kwart eeuw in het gebied, daarbij gefascineerd door de tegenstellingen. Voor de eerste keer in 1953, kort nadat de Oslovredesakkoorden waren ondertekend. Gesprekken met veel verschillende mensen hebben haar het conflict beter doen begrijpen. Echter, daarin ben ik als lezer niet in geslaagd. Ik lees over twee eigenzinnige bevolkingsgroepen die niet is staat blijken te zijn om in vrede met elkaar te leven