Een verrassende ontknoping.
Vanuit Gelderland verhuist Inez Veerbeek met haar zoontje Otis naar het Zeeuwse dorpje Diepenmeer, waar zij een huisartsenpraktijk overneemt van dokter Brouwer. Daniël de ex-echtgenoot van Inez blijft achter in het Gelderse. Inez is zich bewust dat de reden van de scheiding geen schoonheidsprijs verdient. Sommige patiënten, die aan Brouwer gehecht waren, moeten aan Inez wennen.
Inez is benieuwd naar de cijfers die betrekking hebben op overlijdensgevallen binnen de praktijk en doet daarnaar onderzoek. Ogenschijnlijk vindt zij niets bijzonders. Maar wanneer zij dieper spit en zij met één van deze overlijdensgevallen in het bijzonder wordt geconfronteerd ontstaan er twijfels met betrekking tot natuurlijk overlijden. Zij deelt die mening met haar collega Thijs Reinders die tevens haar vervanger is. Ook hij doet bij nader onderzoek een soortgelijke ontdekking.
Inmiddels is de sfeer in het dorp er niet beter op geworden. Het gonst daar van de vijandige geruchten. Inez moet alle zeilen bijzetten om haar praktijk overeind te houden. De sfeer op de praktijk wordt er niet beter op wanneer Inez op de deurmat een kaart aantreft waarop een met de hand geschreven tekst “Moordenaar” staat. Inez vraagt zich af waarom de kaart is gestuurd en door wie? En voor wie was de kaart bedoeld? Het zou immers ook voor de oude dokter Brouwer bedoeld kunnen zijn. Een advies van Thijs om daarmee naar de politie te gaan slaat Inez in de wind. Tenminste, voorlopig.
DE HUISARTS geschreven door INGE SPAAN werd in 2025 uitgeven bij Uitgeverij HarperCollins, Amsterdam. Dit was de eerste keer dat ik werk van deze auteur las.
De vlotte schrijfstijl, met oog voor details, van deze spannende thriller leest prettig. De hoofstukken worden aangegeven met de hoofdpersonages Inez, Thijs, Helena en een mysterieuze X. In het begin kun jij, net als ik, je afvragen waar het verhaal heengaat. In het bijzonder met de hoofdstukken over Helena en X. Maar dan komt onverwacht de aap uit de mouw en sluiten deze hoofdstukken perfect in het plaatje. Knap gedaan. Vruchteloos zocht ik op Google Maps naar Diepenmeer in Zeeland. Logisch want de plaats bestaat niet. Het blijkt een willekeurige, door de auteur verzonnen, fictieve naam te zijn.