Advertentie

Alicia Berenson, kunstenares, wordt vanwege de moord op haar man Gabriel veroordeeld tot opsluiting in een psychiatrische kliniek. Na haar daad heeft Alicia haar toevlucht genomen om voor altijd te blijven zwijgen.

Als ervaringsdeskundige kent Theo Faber de kneepjes van het vak. Omdat Alicia hem intrigeert, solliciteert hij bij de zorginstelling waar Alicia verblijft. Het lukt Theo, zelf psychotherapeut, om behandelaar van Alicia te worden.
Niet helemaal onverwacht ontstaat er een crisis, waardoor Theo zijn behandeling moet beëindigen.

Privé zet Theo de behandeling toch door. Tijdens een sessie overhandigt Alicia haar dagboek aan Theo. Met meer dan normale belangstelling leest Theo het dagboek en wordt getriggerd als het dagboek abrupt eindigt met een cliffhanger.
De inhoud van het dagboek, dat veel belastend materiaal bevat, laat Theo echter niet los. Theo wringt zich in allerlei bochten om Alicia toch aan de praat te krijgen. Het valt nog te bezien of dat zal lukken. En wat zal er gebeuren als Alicia gaat praten?

Thuis gaat het Theo niet voor de wind. Ooit was hij dolgelukkig met zijn Kathy. Tot Theo er achter komt dat Kathy, werkzaam als actrice, het met de huwelijkse trouw niet zo nauw neemt.

DE STILLE PATIËNT, geschreven door ALEX MICHAELIDES, zit geniaal in elkaar. Het is meeslepend en vlot geschreven. De lezer krijgt het dagboek van Alicia ook te lezen.
De verhaallijnen over Alicia en Theo lopen aanvankelijk parallel. Aan het einde raken zij verward en eindigen tenslotte met een bizar plot. Beslist een pageturner.


Reacties op: Niets is wat het lijkt.

861
De stille patiënt - Alex Michaelides
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker