Advertentie

Je zult maar opgesloten zitten en uit de treuren door de politie worden verhoord. Dat overkomt Angela Petitjean. Volgens commissaris Novak wordt Saskia, de vrouw van Angela haar ex vriend, vermist. “Word ik als verdachte aangemerkt”, vraagt Angela aan Novak. “Nog niet”, antwoordt Novak. De politie houdt rekening met alle mogelijkheden. Ook met moord.

Angela stelt aan rechercheur Novak voor om haar verhaal te vertellen. Wel haar verhaal maar niets over Saskia. Novak stemt daarmee in en dan begint Angela te vertellen over haar jeugd bij haar ouders. Hoe zij keer op keer, vanwege de carrièregang van haar vader, steeds moest verhuizen. Over de ongemakken en het treiteren door klasgenoten op de nieuwe middelbare school. Als zij op die school een knappe jongen ontmoet, die HP wordt genoemd, begint haar verhaar ergens op te lijken. Angela vertelt dat zij en HP tijdens de schoolperiode als soulmates met elkaar omgaan. Angela haar achternaam Petitjean lijkt op Kleine Jan. En zo noemt HP Angela dan ook.

Angela vertelt verder aan Novak, dat zij tijdens de schoolvakantie met haar vrienden naar Elbow Lake zijn gegaan om daar te kamperen. Terwijl Angela verder tegen Novak praat, wordt zij overspoeld door herinneringen. Zo herinnert Angela zich dat het liefdesvuur tussen haar en HP ontbrandde en dat het niet bij kamperen alleen bleef.

Op aandringen van Angela haar vader ging zij studeren op de universiteit in Oxford. Haar relatie met HP kwam daardoor op een laag pitje te staan. Dat gemis werd min of meer ingevuld als Angela op de universiteit Freddy Montgomery, een medestudent, ontmoet. Angela beschouwde hem als een vriend, die echter niet kon tippen aan HP.
Angela zegt tegen Novak dat zij verrast was, toen bij haar op de universiteit HP en zijn vriend Ezra onverwacht op bezoek kwamen. Zij bleven ook op het bal aanwezig. Als Angela vertelt dat op het bal ook Saskia verscheen, gaat Novak bij het horen van die naam rechtop zitten. Volgens Angela mengde Saskia zich vanaf dat moment in haar leven.

Novak vraagt aan Angela verder te gaan met haar verhaal. Angela voldoet aan dat verzoek. Maar het zal nog lang duren voordat Novak een antwoord krijgt dat verband houdt met de verdwijning van Saskia.

Met NIET VERDER VERTELLEN, heeft ROZ NAY, met haar debuut meteen een knaller te pakken. Het is in Nederland uitgegeven in 2018. Hoe Roz Nay het verhaal gestalte geeft is bijzonder te noemen. Van het begin tot het einde is de rol van de politie passief. Het verhoor van Angela duurt lang, maar is daardoor niet minder pakkend. Integendeel.

Reacties op: Bijzonder en boeiend.

36
Niet verder vertellen - Roz Nay
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker