Advertentie

Mike Delaney. Over hem gaat het in het eerste hoofdstuk. Delaney is een uitgerangeerde goochelaar, die zijn kunsten nog mag vertonen in een sjofele bar.
Er volgen dan meerdere hoofdstukken met verschillende verhaallijnen. Je vraagt je af wanneer komt de verhaallijn over Mike Delaney weer in beeld. Je geduld wordt beloond als hoofdstuk 109 aan de beurt is. Dan blijkt dat Delaney behalve een goochelaar ook een heel bijzonder mens is.

De hunkering om ULTIEM BEWIJS te leveren dat er een God bestaat is niet alleen van deze tijd. Dat heeft PETER JAMES goed begrepen en hem kennelijk doen besluiten om dit boek te schrijven. Het onderwerp over het vinden van de Heilige Graal is echter uitgekauwd. Veel auteurs gingen Peter James voor. Zo ook Dan Brown. Volgens The Guardian, doet Peter James niet onder voor Dan Brown. Dat valt echter te betwijfelen. Het boek doet eerder denken aan een avonturenroman van Indiana Jones dan aan een thriller.

Met mooie zinnen als: “ Die ooit ondeugende fonkelende nootbruine ogen waren nu net uitgedoofde sterren in een instortend heelal”, onderscheidt Peter James zich wel.

Je moet enige Bijbelkennis hebben om de intentie van het verhaal te kunnen volgen.

Reacties op: Platgetreden paden.

247
Ultiem bewijs - Peter James
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners