Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Jeugdhorror op zijn best!

Priscilla 25 april 2024
In ‘TikTokTerror‘ combineert Michael Reefs de hedendaagse technologie en trends met het al eeuwenoude spokenjagen.

En oh men oh men, I love Ghosthunting!

In dit verhaal ontmoeten we vier vrienden die samen locaties bezoeken op zoek naar bovennatuurlijke activiteit.

En dat niet alleen, ze hebben een TikTok account waarop ze hun avonturen delen en met regelmaat live gaan.

Sociale media apps zijn zo ingericht dat je zichtbaar bent als je veel kijkers/volgers hebt. En veel volgers, views en likes werkt verslavend.

Zo ook voor de vrienden Jason, Nola, Nathan en Maeve.

Maar hoe ver gaan ze voor de likes en de views?

De vrienden bezoeken een begraafplaats waarbij vooral Jason het toch wel te verduren krijgt. Dit maakt dat zijn kijk op het bovennatuurlijke hier en daar wat veranderd.

Als hun volgers hen vervolgens uitdagen een oud Sanatorium te bezoeken, gaan ze deze challenge graag aan, besluiten ze er een nacht te verblijven en alles live te filmen voor TikTok.

Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt en dat verlaten plekken enorm eng kunnen zijn. Maar is het oude Sanatorium wel echt verlaten? En komen de vrienden hier levend vandaan?

Wat ik heerlijk vond is dat Michael Reefs direct je aandacht weet vast te pakken door het verhaal met een spannende gebeurtenis te beginnen.

Hiermee bouwt hij direct een spanning op die gedurende het verhaal alleen maar intensiveerde.

Ja het is een jeugdboek, dus als volwassene zijn de korte zinnen weer even wennen, maar ik beloof je: het is het meer dan waard!

Dat TikTok een rol speelt in dit verhaal zal de jeugd zeker aanspreken. Inmiddels zijn de mobieltjes en de sociale media apps niet meer weg te denken.

Ook laat Michael de lezer kennismaken met Urban exploring (het bezoeken van oude verlaten gebouwen) en Ghosthunting. Dingen waar ik zelf ook warm voor loop.

De combinatie van alles maakt dit verhaal uniek en modern.

De beschrijvende schrijfstijl van Michael zorgt ervoor dat je gemakkelijk in het verhaal verdwijnt, dat het lijkt alsof je er ook bij bent en daarnaast weet hij je aandacht absoluut vast te houden met alles wat er gebeurt.

Wat betreft het verloop van het verhaal, heb ik enorm van dit angstaanjagende avontuur genoten. Daarnaast is Michael behoorlijk grafisch waar het gaat om gruwelijke details. Which I love, al kan ik mij voorstellen dat de jeugdige lezer er de bibbers van kan krijgen.

Maar is dat nou niet juist het heerlijkste aan deze enge en spannende verhalen?

Wat betreft de personages had ik graag iets meer uitwerking willen zien qua karakters en onderlinge verhoudingen. Meer onder het mom van: zodat jongeren zich met hen kunnen identificeren.

Het was echter niet storend en de dialogen maakten een hoop goed.

Wat ik verrassend vond waren de hoofdstukken die de lezer meenemen naar het verleden. Hiermee zorgt Michael dat de cirkel rond is en het hoe en waarom duidelijk is.

Het einde van het verhaal ging ietsjes te snel naar mijn mening, maar de twist aan het einde is R.L Stine waardig!


Conclusie
‘Jeugd- horrorboeken zijn alleen voor de jeugd.’ Echt niet!

Michael Reefs heeft met ‘TikTokTerror‘ een boek geschreven dat wat mij betreft geschikt is voor alle leeftijden en daarnaast voor een ieder die zin heeft om even lekker te gruwelen!

En de lezer laten gruwelen, daar is hij wat mij betreft zeker in geslaagd!

‘TikTokTerror‘ heeft alle ingrediënten die een goed jeugd- horrorboek nodig heeft en je kunt niet anders dan het in één adem uitlezen.

This book brought back memories. Dit is PRECIES waarom ik ooit ben begonnen met lezen!

En aangezien dit het eerste boek schijnt te zijn in de ‘Creepy Bones’ serie… Ben ik al benieuwd naar wat het volgende boek wordt!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Priscilla

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.