Blind verleden
De onderwereld - Blind verleden is het eerste boek in een young adult fantasy trilogie en ook het debuut van Tim Lobles. Met zijn gedetailleerde en beeldende schrijfstijl weet de auteur vanaf de eerste pagina een mysterieuze en meeslepende wereld tot leven te wekken waarmee hij de onderwereld en vechtscènes echt tot leven laat komen.
Het verhaal heeft een sterke en goed doordachte verhaallijn die van begin tot eind weet te boeien. De combinatie van spanning, mysterie en originaliteit zorgt ervoor dat je als lezer steeds verder wil lezen.
Het verhaal kent meerdere thema's zoals: oorlog,verlies,vriendschap,liefde en jezelf terugvinden.
Hoewel het in het begin even wennen was aan de vele namen en personages, blijken deze stuk voor stuk goed uitgewerkt. Dodger sprong er voor mij echt uit, een tof, geloofwaardig personage dat meteen indruk maakt.
Het einde is slim gedaan: je krijgt genoeg antwoorden om tevreden te zijn,maar er blijven ook genoeg vragen over om nieuwsgierig te worden naar het volgende deel.
Tim Lobles heeft een ijzersterk begin van zijn trilogie neergezet.
Tim Lobles heeft een ijzersterk begin van zijn trilogie neergezet.