Briefjes voor Pelle

Priscilla1987 30 oktober 2021
Briefjes voor Pelle
Geschreven door Marlies Slegers.
Illustraties zijn van Linda Faas.
De uitgeverij is lsamsterdam.

'Hoi Pelle '
Dit zijn de eerste woorden die mijn dode vader aan mij schrijft. Het is het briefje waar een 1 op staat.

Pelle ( 40 biljoen cellen,4474 dagen oud) heeft een jaar geleden zijn vader verloren. Zijn leven lijkt sindsdien stil te staan, en dat benauwt Pelle.
Om zijn verdriet de baas te blijven, somt hij feiten op in zijn hoofd. Op een dag krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld is met briefjes en ingepakte voorwerpen. Het zijn briefjes die zijn vader nog voor hem geschreven heeft,met opdrachten die Pelle moet uitvoeren. Door de briefjes ontmoeten Pelle en zijn moeder allerlei mensen die weer kleur brengen in hun leven. En ondertussen leert Pelle van alles over voor jezelf opkomen, verliefd worden, Griekse tragedies, boomhutten bouwen en houtkevers.

WAUW wat een super mooi, ontroerend en realistisch boek heeft Marlies geschreven.
Ik heb al meerdere boeken van haar gelezen en ik was al fan, maar dit boek is haar mooiste boek denk ik.
Dit boek komt echt bij je binnen, niet alleen bij kinderen die een ouder zijn verloren maar ook bij ouders. Want ja Pelle verliest niet alleen zijn vader maar ook zijn moeder die veel verdriet heeft.
Tijdens dit boek kwamen er ook verschillende emoties bij mij los .
Verdriet, boosheid, een glimlach maar ook stond mijn hart even stil op een bepaald moment.
Voor dat moment moet je echt zelf het boek lezen .

De cover sprak mij op het begin niet heel erg aan, maar na het lezen van het boek zie je meteen dat de cover juist precies bij het boek hoort.

Er komen verschillende thema's aan bod : rouwverwerking, verdriet, verliefdheid, vriendschap en puberteit.
En door de interessante weetjes van Pelle is het boek ook nog eens leerzaam.

Een echte aanrader voor iedereen vanaf 10 jaar.
Niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders een erg mooi boek!

Ik geef het boek ⭐⭐⭐⭐⭐

Meer recensies van Priscilla1987