Warm, eerlijk en meeslepend debuut
Echte moeders is het debuut van Yvet Weiland en weet direct een kwetsbaar en emotioneel verhaal neer te zetten. In deze roman staat 1 vraag centraal: Wat maakt iemand eigenlijk een echte moeder?
De auteur heeft een vlotte, luchtige en toegankelijke schrijfstijl, waardoor het verhaal prettig leest en je als lezer gemakkelijk wordt meegenomen. Het verhaal is hoopvol, liefdevol en soms ook confronterend, maar vooral leerzaam voor lezers die meer willen weten over gedeeld moederschap.
Als lezer volg je het traject naar een kindje via gedeeld moederschap. Daarbij komen verschillende aspecten aan bod, zoals de vruchtbaarheidskliniek, het zoeken naar een donor en de behandelingen met de hormoonspuiten. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van de weg die koppels moeten afleggen. Ook laat het verhaal zien hoe belangrijk een goede achterban is met wie je alles kan delen en die steun bieden in moeilijke momenten.
De opbouw van het verhaal is sterk. De spanning wordt langzaam opgebouwd en houdt je als lezer geboeid. In het tweede deel van het boek zit bovendien een verrassende wending.
De tekst op de cover: lach en leef mee is ook erg passend. Ik voelde de spanning en onzekerheid, maar heb ook zeker met hen meegelachen.
Echte moeders is een warm, eerlijk en meeslepend debuut dat een mooi onderwerp op een toegankelijke manier vertelt. Door de realistische personages, sterke opbouw en de emotionele reis leef je intens mee.