Het project
Een vreemde samenloop van omstandigheden stelt de zeventienjarige Alan Gray voor een opmerkelijke keuze: een kamer in een delinquentengesticht of een plek in Project [Lotgenoot], een geheime opleiding waarin veelbelovende probleemjongeren worden klaargestoomd voor een carrière als geheim agent. Alan reist naar het verborgen trainingscomplex van Necropolis, waar hij als rekruut wordt opgeleid en uitgedaagd. Maar kan hij zich wel handhaven in de schaduwwereld der spionnen?
Ik volg Arne al een tijdje en was erg benieuwd geworden naar zijn debuut. Inmiddels is deel 2 ook al verschenen, die ik zeker ook nog wil lezen.
De cover en de tekst op de achterkant zijn al erg mysterieus en maken je nieuwschierig naar het verhaal.
Ook staan er in het boek bij elk nieuw hoofdstuk mysterieuze zwart/wit foto's.
Eenmaal begonnen aan het proloog zat ik al helemaal in het verhaal . De spanning blijft gedurende het verhaal, waardoor je wil blijven doorlezen. Arne schrijft erg vlot, spannend en gedetailleerd. Het leek net of ik zelf bij Necropolis aanwezig was. Het boek zit erg goed in elkaar van begin tot het einde met een leuke en spannende verhaallijn.
Doordat het een open einde heeft ben ik erg nieuwschierig geworden hoe het gaat aflopen met Alan en Sam. Ik denk dat Sam toch wel mijn lievelings personage is.
Als ik een kritiek puntje moet noemen wat ik zelf minder fijn vond is dat er ook andere namen voor Alan worden gebruikt. Zoals de knaap, de jongen of de tiener.
Het project is een spannend, avontuurlijk, vlot en gedetailleerd jeugd/ young adult boek.
Zeker een aanrader.
Let op! Het boek bevat mishandeling en geweld.
Ik geef het boek ⭐⭐⭐⭐