Kerst Inn

Priscilla1987 11 november 2025
-- Wanneer kerstliefhebber Milou haar enkel breekt, spat haar zorgvuldig geplande werktrip naar het Duitse Lichterwald in één klap uiteen. Er zit niets anders op dan haar collega en beste vriendin Charlie te vragen om haar plek in te nemen.
Eén probleem: Charlie haat kerst.Toch zegt ze ja. Zonder plan, met alleen Milous koffer en heel veel tegenzin, vertrekt Charlie naar Lichterwald..
Daar wacht haar niet alleen het meest over-de-top kerstdorp van Duitsland, maar ook Stein - de knappe eigenaar van de B&B waar ze verblijft. Terwijl Charlie haar best doet om het professionele script van Milou te volgen en haar eigen cynisme te onderdrukken, begint er iets te ontdooien... en dat zijn niet alleen de sneeuwvlokken op haar jas. Maar dan nadert de grootste sneeuwstorm sinds jaren, en dreigt alles - haar opdracht en het zorgvuldig opgebouwde muurtje rond haar hart - volledig onder te sneeuwen. --

Kerst Inn is het zevende verhaal dat ik lees van Janice Bakker, en ook dit keer weet ze me weer helemaal mee te nemen in het verhaal. Alleen al de cover geeft winterse cozy vibes en brengt je meteen in de stemming vol sneeuw, lichtjes en kerstmagie.

In deze kerst novelle weet de auteur met haar vlotte pen en beeldende schrijfstijl de omgeving rondom de B&B tot leven te brengen. Hoofdpersoon Charlie is een herkenbaar, realistisch en goed uitgewerkt personage.
Zodra je leest waarom ze een hekel aan kerst heeft, kun je niet anders dan met haar meeleven. Dat maakt het verhaal niet alleen grappig en luchtig, maar ook ontroerend.

Kerst Inn is een vermakelijk, liefdevol en humoristisch tussendoortje dat je helemaal in de kerstsfeer brengt. Het leest heerlijk weg. Het is perfect voor een winters avondje met een dekentje en een kop thee.
Enige kleine minpuntje wat ik heb is dat ik aan het einde een klein stukje vanuit of met Milou miste, vooral omdat het verhaal daar ook mee begon.
Maar wie weet, misschien krijgt Milou ooit haar eigen verhaal?

Meer recensies van Priscilla1987