Ijslandse Lava
Tijdens een staatsbezoek uit China vindt men een dode lichaam. Op het eerste oog duidt het op een zelfmoord, maar door een alerte stagiaire moet men concluderen dat het moord is. Om de receptie van de Chinese minister niet te verstoren wijken ze van het gangbare protocol af. Rechercheur Huldar en zijn collega's krijgen de zaak toegewezen. Wanneer er ook nog een kind zonder volwassene wordt gevonden wordt de zaak extra bemoeilijkt. In beide gevallen is er geen enkele spoor te vinden. Is er een link tussen de twee gevallen of staat het los van elkaar? Terwijl Huldar en Freya heen en weer geslingerd worden met de gevoelens waarmee ze dealen proberen ze met doorzettingsvermogen de zaak zo snel mogelijk op te lossen.
Dit is het vierde deel van een reeks met de rechercheur Huldar en de kinderpsycholoog Freya. De eerste drie delen heb ik niet gelezen, maar dit boek is los van de voorgaande delen te lezen. Lava is een prima geschreven crimi dat voor iedereen begrijpelijk is te lezen. Geen ingewikkelde verhaallijnen en/of flashbacks.
Waardering 3 1/2 *