Vlotte schrijfstijl
“De kliniek” is het eerste boek dat ik van Martine Kamphuis heb gelezen. Het valt in het genre wat ik het allerleukst vindt, namelijk thrillers!
Wat ik leuk vind, is dat het verhaal zich in de corona crisis afspeelt. Al hoewel dit niet al te veel wordt belicht.
Ook vind ik het leuk dat liefde en spanning elkaar afwisselen in het verhaal.
Ik heb dit boek in 2 dagen uitgelezen en dat kwam door de spannende stukken. Dit boek zit namelijk vol spanning. De reden dat ik 4 in plaats van 5 sterren aan dit boek heb gegeven, is omdat er ook zeker stukken in zaten die wat langdradiger en minder spannend waren. Desalniettemin vond ik het een onwijs goed boek.
De schrijfstijl is ook enorm prettig. Het is vlot geschreven wat ervoor zorgt dat je door het boek heen vliegt.
Al met al een aanrader als je van spannende boeken houdt!
De samenvatting op de achterkant van het boek:
Na haar artsenexamen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiënten. Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt met een zedendelinquent, wil ze het liefst vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt…