Een erg sterk en spannend YA fantasy debuut!

ReadingWithShannon ReadingWithShannon
13 mrt 2026

Wauw! Wat een ontzettend leuk en spannend verhaal was dit.

Alles aan dit boek vond ik eigenlijk erg leuk, de personages, de wereld, de twee perspectieven uit verschillende eeuwen en ook hoe de magie werkt.

Trinsea is een YA fantasy, die gaat over Elys in 2018 die naar Trinsea verhuist om daar als een professor aan de universiteit te gaan werken. Hoe ze om moet gaan met haar magische krachten en hoe deze in Trinsea verboden zijn, blijkt nog lastig.

Het is voor mij nieuw om een young adult verhaal met een 29-jarig hoofdpersonage te lezen maar dit veranderd absoluut niks aan dat het een YA boek is. Ook merkte ik dat ik dit best leuk vond, een ouder hoofdpersonage.
Ook gaat het over Evelyn, de koningin in 1538, die in het geheim een magiër is in een tijd waarin er een oorlog is tussen mensen en magiërs. Terwijl de koning een mens is. Ook dit blijkt erg lastig te zijn, kiest Evelyn voor haar familie bij de magiërs of haar familie bij de mensen?
Ook vraag je je tijdens het lezen af hoe de twee perspectieven uiteindelijk bij elkaar zullen komen. Op een gegeven moment begon ik het wel al een beetje door te hebben door de clues. Ik vond dit zo interessant gedaan en ik bleef hier erg nieuwsgierig naar.

Het verhaal is erg spannend en ook vond ik het moeilijk om het boek weg te leggen. Maar alle spanning en de niet leuke gebeurtenissen werden goed afgewisseld met fijne en naar mijn gevoel cosy momentjes.

De belangrijkere personages in het verhaal vind ik stuk voor stuk ontzettend goed uitgewerkt en zijn ook duidelijke personages met hun eigen levens, persoonlijkheden en doelen.
De bij personages waren net zo goed uitgewerkt alleen kwamen deze denk ik iets te weinig voor waardoor ik een beetje na moest denken wie het ookalweer was. Dit was niet heel erg zoals in sommige boeken en werd ook beter later in het verhaal.

Door de ontzettend vlotte en fijne schrijfstijl vloog ik door het boek heen, ondanks de vele gebeurtenissen.

Trinsea is naar mijn mening een erg sterk, spannend en leuk debuut en ik ben daarom ook heel benieuwd naar het vervolg en wat Lotte nog meer gaat schrijven.

Ik geef Trinsea ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5 sterren).

Meer recensies van ReadingWithShannon