Actie, humor, en interessante karakters!
Monty heeft nog één vrij jaar voor hij het landgoed van de familie zal moeten overnemen. Nog één jaar waarin hij een 'Grand Tour' door Europa zal maken met zijn beste vriend en geheime liefde Percy en zijn bijdehante zusje Felicity. Hij rekent erop dat het een jaar van feestjes, gokken, alcohol en one-night-stands zal worden. Maar dit plan loopt in de soep als Monty per ongeluk een geheimzinnig alchemistisch voorwerp steelt, waarna hij, Percy en Felicity verzeilt raken in een wilde vlucht door achttiende-eeuws Europa, inclusief ontmoetingen met rovers, piraten en machtsbeluste edelen.
The gentleman's guide to vice and virtue is een spannend en humoristisch boek met superleuke personages. De hoofdpersoon Monty is een wat arrogante jongen met een gouden hartje waar je niet anders kunt dan gehecht aan raken, en ook Felicity en Percy zijn ontzettend interessante karakters. Felicity is bijvoorbeeld ontzettend slim en ambitieus, wat best lastig is voor een meisje in de achttiende eeuw, en Percy heeft te maken met racisme. De moeilijke relatie tussen Monty en Percy en de manier waarop anderen op die relatie reageren is erg mooi beschreven.
Het plot van The gentleman’s guide to vice and virtue zit vol actie, spanning en humor, waardoor je het boek zo uitleest. Niet alle dingen zijn even realistisch, zeker als alchemie in het spel komt. Wat ik heel leuk vond was dat de schrijfster aan het eind van het boek kort historische informatie geeft over de thema’s die in het boek voorkomen.
Al met al is dit een vrij luchtige historische roman vol actie, avontuur, en interessante karakters. Zeker een aanrader!
Meer recensies op Instagram @reading.ya :)