Familiegeheim in een zomerse setting

ReadingYA ReadingYA
24 mrt 2022

Als Milly, Aubrey en Jonah een uitnodiging krijgen van hun rijke oma om de zomer op haar eiland door te brengen, leren ze elkaar voor het eerst echt kennen. Vijfentwintig jaar geleden werden hun ouders namelijk plotseling onterfd, waarna ze hun moeder nooit meer terugzagen. Het enige wat ze van haar kregen, was een mysterieuze boodschap: you know what you did. Voor Milly, Aubrey en Jonah is dit de kans om hun oma te leren kennen en hopelijk in haar testament te belanden. Maar hoe langer de drie op het eiland verblijven, hoe meer geheimen ze ontdekken over hun familiegeschiedenis… en over elkaar.

The Cousins is een mooi boek. Al vanaf het begin ben je nieuwsgierig naar de betekenis van de mysterieuze boodschap van vijfentwintig jaar geleden, waardoor je gelijk in het verhaal zit. Langzaam worden geheimen onthuld, die ook weer nieuwe vragen oproepen. Hoewel de plot twists waar dit boek vol mee zit echt verassend zijn, komen ze af en toe wel heel erg uit de lucht vallen. Ook de oplossing vond ik wat chaotisch, er is geen ‘oh wow’ moment waar het hele boek naar opbouwt. Daardoor voelt het alsof het mysterie iets minder slim in elkaar zit dan die in de andere boeken van Karen McManus.
Hoewel het mysterie dus niet opvallend goed is, leest het boek wel heel fijn. Dat komt onder andere door de originele karakters, die het verhaal echt interessant houden. De manier waarop de vriendschap tussen de drie hoofdpersonen zich ontwikkelt vond ik heel mooi beschreven. Ook de zomersfeer en de interessante setting maakten het boek leuk om te lezen.

Kortom: The Cousins is niet de beste mystery ooit, maar houdt je wel echt geboeid.

Meer recensies op Insta @reading.ya !

Meer recensies van ReadingYA