Hoe de ambitieuze Coriolanus opgroeide tot de tirannieke president Snow

ReadingYA ReadingYA
27 mrt 2022

De familie Snow is al lang niet meer rijk. Om de status van de familie wel te behouden proberen de achttienjarige Coriolanus Snow en zijn nichtje Tigris met steeds meer creativiteit en sluwheid de schijn op te houden. Coriolanus heeft één kans om de eer van zijn familie weer in haar oude glorie te herstellen: ervoor zorgen dat hij de mentor is van de winnende kandidaat in de tiende editie van de Hunger Games.
Als hij toegewezen wordt als mentor van de vrouwelijke kandidaat van district 12, de minst eervolle positie van allemaal, weet Coriolanus dat hij alles op alles moet zetten om haar naar de overwinning te leiden, koste wat het kost.
Hun levens raken verwikkeld in een verhaal dat de lezer vertelt hoe de ambitieuze Coriolanus uitgroeide tot de tirannieke president Snow.

Ik vond The Ballad of Songbirds and Snakes een ontzettend mooie prequel. Het boek draait om de ontwikkeling van Coriolanus: over de loop van het boek wordt het steeds duidelijker hoe hij uiteindelijk zal veranderen in een meedogenloze dictator. Deze ontwikkeling vond ik heel geloofwaardig uitgewerkt. De slechte eigenschappen van Coriolanus die aan het begin van het boek al duidelijk waren, worden steeds sterker door de gebeurtenissen in het boek en door de keuzes die Coriolanus maakt.
Ook de andere karkaters in het boek zijn ontzettend interessant: zo ontmoeten we bijvoorbeeld Sejanus, die oorspronkelijk uit district 2 komt, maar nu in het Capitool woont, en Lucy Gray, de getalenteerde zangeres uit district 12 die nu moet vechten in de Hunger Games.
Het verhaal van The Ballad of Songbirds and Snakes zit heel slim in elkaar. Er zijn veel verwijzingen naar de oorspronkelijke trilogie, die het oorspronkelijke verhaal een nieuwe laag geven. Het plot is spannend, maar zit niet zo vol actie als de Hunger Games-trilogie. Vooral de interessante karakters houden het verhaal boeiend.
Al met al is The Ballad of Songbirds and Snakes een interessant boek vol karakterontwikkeling. Het verhaal laat je achter met nieuwe inzichten in de Hunger Games, district 13, en vooral Coriolanus Snow. Een aanrader voor alle liefhebbers van de Hunger Games-trilogie!

Meer recensies op Insta @reading.ya :)

Meer recensies van ReadingYA