Teleurstellend:(
Een jaar geleden stuurde Kyle een berichtje naar vijf verschillende meisjes. Jamie was de enige die antwoorde. Die middag werd zij verkracht en vermoord.
De hoofdpersoon was één van de meisjes die Kyle appte, één van de meisjes die het slachtoffer hadden kunnen zijn. Waarom is Jamie degene die nu dood is, terwijl zij nog leeft? Dan wordt ze ook nog eens verliefd op Charlie, Jamies ex-vriendje.
Terwijl de uitspraak van Kyle’s rechtszaak dichterbij komt, worstelt de hoofdpersoon met survivor’s guilt, twijfelt zij over welke straf ze wil dat Kyle krijgt en probeert ze om te gaan met haar gevoelens voor Charlie.
Toen ik Zij ging dood en ik bleef leven oppakte dacht ik dat het een emotionele thriller zou zijn. Dit was niet het geval. Hoewel de gevoelens en gedachtes van de hoofdpersoon mooi beschreven zijn, wordt dit een beetje verpest door het chaotische plot. Er gebeurt van alles wat een grote impact op de hoofdpersoon zou moeten hebben, maar vaak na een paar hoofdstukken verder volledig genegeerd wordt, totdat het zich aan het eind van het boek ineens vanzelf oplost. Ook de relatie tussen Charlie en Jamie voelt niet goed: deze heeft weinig opbouw en bovendien lijken beide jongeren elkaar niet goed te begrijpen en nog niet klaar te zijn voor een relatie. Lindsey, de beste vriendin van de hoofdpersoon, blijft erg slecht ontwikkeld. Andere karakters spelen bijna geen rol.
Ik heb dit boek in vertaling gelezen, en daarbij viel het me op dat veel zinnen een beetje raar liepen en de manier van praten van de karakters soms wat awkward was.
Kortom: dit had een erg goed boek kunnen zijn over het omgaan met survivor’s guilt en rouw, maar pakte uit als een chaotisch boek met slecht uitgewerkte verhaallijnen.
Meer recensies op Insta @reading.ya