Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Draken- mensen samenleving onder druk!

readswithFien 01 maart 2026
In een wereld waarin draken en mensen samenwonen en worden onderverdeeld in klassen, volgen we Vivien Featherswallow. Zij is een briljante studente met een talent voor drakentalen. Wanneer haar ouders onverwachts worden ontmaskerd als rebellen, wil Vivien er alles aan doen om hen en haar zusje te redden. Zo raakt ze per ongeluk betrokken bij een politiek conflict tussen mensen en draken, waardoor ze wordt gerekruteerd om geheime drakencodes te ontcijferen.

Hoe dichter ze bij het kraken van de drakencode komt, hoe meer geheimen onthult worden. Vivien moet kiezen tussen vechten voor een rechtvaardigere wereld of haar familie redden, met mogelijk grote gevolgen voor iedereen rondom haar.

5 sterren voor mij !!

Mijn eerste vijfsterrenboek van het jaar en wauw, wat heb ik genoten! Dit boek had me vanaf het begin volledig in zijn greep en liet me niet meer los. Ik moet eerlijk bekennen, zodra een boek draken bevat ben ik al zo goed als verkocht. (hihi guilty)

De spanning in het verhaal blijft constant aanwezig door de plottwists en onverwachte ontwikkelingen die zich voordoen. Er gebeurt altijd wel iets, waardoor ik steeds getriggerd was om door te lezen.

De personages in dit verhaal voelen heel echt aan, juist door hun gebreken en het verleden dat ze met zich meedragen. De keuzes en twijfels die ze doorheen het verhaal beleven, zorgen ervoor dat je echt met hen meeleeft. Zeker Vivien moet doorheen het verhaal veel moeilijke keuzes maken, waardoor ik af en toe op haar vloekte en ze mijn geduld testte.

Zo zó dankbaar dat ik dit limited edition-exemplaar van Mythrasbooks mocht ontvangen!

Meer recensies van readswithFien