Combinatie van spanning, actie en emotionele diepgang
In het eerste deel van deze serie, The Naturals, werd Cassie gerekruteerd door de FBI omwille van haar uitzonderlijke talent om mensen te lezen en te profileren. Samen met vier andere tieners, elk met hun eigen bijzondere talent, werd ze deel van het Naturals-programma: een geheim programma van de FBI om cold cases op te lossen. Alleen liep alles toen anders en kwam een lopend onderzoek wel heel dichtbij voor Cassie. In Killer Instinct worden Cassie en de andere Naturals opnieuw ingeschakeld voor een lopende zaak rond een seriemoordenaar. Alleen wordt alles meteen een stuk gevaarlijker en intenser. Terwijl het team probeert te achterhalen wat er aan de hand is, komen steeds meer trauma’s en geheimen naar boven.
Na het lezen van het eerste deel in deze serie kon ik niet anders dan meteen starten met het vervolg. Het boek begint meteen heel spannend, waardoor ik volledig in het verhaal werd gezogen en door de hoofdstukken heen vloog. De hoofdstukken zijn kort en dit zorgt ervoor dat het verhaal vlot leest. De schrijfstijl van Jennifer Lynn Barnes is vlot en meeslepend. Het mysterie rond de moorden is zo opgebouwd dat je constant mee wilt puzzelen. De plottwists die daarbij komen kijken, maken het net dat tikkeltje spannender waardoor ik het boek niet kon wegleggen.
Je leest het boek vooral vanuit het perspectief van Cassie. Daartussenin zijn er ook korte hoofdstukken geschreven vanuit het perspectief van de dader, wat ervoor zorgt dat je nog meer gaat nadenken over wie nu de uiteindelijke moordenaar is en vanuit welk motief hij/zij de moorden pleegt. Je krijgt het gevoel alsof je deel uitmaakt van het team.
Wat deze serie en Killer Instinct voor mij echt sterk maakt, zijn de personages. Elk personage heeft een eigen achtergrond, zijn eigen rugzak en persoonlijkheid. De onderlinge banden die ze doorheen het boek ontwikkelen zijn heel mooi om te volgen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het vervolg van deze serie en hoe hun relaties onderling verder zullen evolueren.
Dit boek biedt een perfecte combinatie van actie, spanning en emotionele diepgang. Echt een aanrader voor fans van thrillers, mysteries en sterke personages!
*Dankjewel Blossombooks voor het recensie- exemplaar!
*Dankjewel Blossombooks voor het recensie- exemplaar!