Unieke, duistere romantasy
4.5 sterren !
Silvercloak is een heel unieke, duistere romantasy. Eentje die ik nog niet eerder had gelezen!
We volgen het verhaal van Saffron. Zij is een Silvercloak, een soort van magische detective. Ze gaat undercover om te infiltreren in de bende van de Bloodmoons, een criminele organisatie die verantwoordelijk is voor de moord op haar ouders. Ze hoopt wraak te nemen, maar wat ze niet had verwacht is om zo’n diepe connectie te voelen met de zoon van de Bloodmoonbaas. Dit maakt alles natuurlijk veel ingewikkelder. Wat niemand weet is Saffron haar grootste kracht: ze is immuun aan magie, wat haar de perfecte undercover detective maakt.
In het begin had ik even de tijd nodig voordat het verhaal mij te pakken kreeg, doordat de worldbuilding en de verschillende personages nog niet helemaal duidelijk waren voor mij. Eens ik door de eerste hoofdstukken was, werd alles veel duidelijker en kon het verhaal mij daarna ook echt vastgrijpen door de vele plotwendingen, de actie en de intrigerende personages.
Het magisch systeem - dat is gebaseerd op pijn en plezier - is heel mooi uitgewerkt en ook het feit dat sommige personages over verschillende klassen van magie kunnen beschikken zorgt voor een mooi verschil in diepgang.
Ik hield van de diversiteit in de relaties van de personages onderling en de queer representatie. Liefde is liefde, plezier is plezier en dat werd doorheen het verhaal verschillende keren duidelijk gemaakt.
Ik kijk enorm uit naar deel twee van deze duologie en ben benieuwd hoe het verhaal verder zal evolueren !