heerlijk vertoeven in Rome

Renate 25 mei 2023 Hebban Team
In het korte verhaal Alle wegen naar Rome, volgen we Carlijn die even gewoon niet wat ze wil en na een paniekaanval tot haar zelf wil komen en dan naar Rome gaat om uit te vinden wat ze nu wel wil.
Op haar eerste dag ontmoet ze Luca die voor toeristen foto's maakt als instagram fotograaf, had zelf nog nooit van dit beroep gehoord,maar het lijkt mij sowieso leuk om een mooie polaroid te krijgen als je op een mooie plek staat,zeker als hij je dan zo goed op de foto zet als Luca.
Al gauw spreken ze af dat Luca Carlijn alle mooie plekjes van Rome laat zien de niet toeristische.
Al gauw brengen ze meer tijd met elkaar door dan op voorhand de bedoeling.

De schrijfstijl van Vivian van Leeuwen is prettig ook waan je je tijdens het lezen echt in Rome, zeker als je er al eens geweest bent, zul je veel van de plekken en de sfeer herkennen.
Wat ook leuk is dat het eens een niet standaard hoofdpersonage is, die alleen niet weet wat ze wil, maar dat het gaat om een meisje wat doof is en altijd haar gehoorapparaten in heeft, dat is ook sterk neergezet door van Leeuwen, je voelt echt met haar mee als ze ze even kwijt is.
Ook het personage Luca is leuk, het is gewoon een leuk duo zo met elkaar, die vanaf het begin lekker om elkaar heen draaien.
Het appcontact met de zussen van Carlijn geven dit verhaal dan net weer iets extra's.
Kortom het is een heerlijk romantisch en grappige feelgood, een feelgood die eigenlijk smaakt naar meer en dus veel te kort was, maar wel alles in zich heeft wat je eigenlijk wil als lezer.
Ook is het een verhaal dat je spontaan weer naar Rome laat verlangen, aan alles de stad maar zeker ook het Italiaanse eten.

Meer recensies van Renate