Heerlijk wegdromen op Puffin Island
Een ansichtkaart van Puffin Island is het begin van een nieuwe serie Puffin Island van de schrijfster Christie Barlow, bekend van de Love Heart Lane serie.
Een serie waarvan ik de eerste delen met heel veel plezier heb gelezen en waarvan ik het nog steeds jammer vind dat de rest nog niet vertaald is.
Het maakte ook dat de verwachtingen natuurlijk best wel hoog waren voor Een ansichtkaart van Puffin Island.
Het verhaal speelt zich af rond Verity die op het punt staat om samen met haar vriendin op een roadtrip te gaan en om dan te beginnen in Amsterdam.
Als ze dan net voor ze weg gaat een ansichtkaart vind in de brievenbus die daar dus al jaren in vastzat, wordt ze heel nieuwsgierig naar het verhaal van haar Oma.
Door een toevallige omstandigheid beland ze in plaats van op de veerpont naar Amsterdam op de veerboot richting Puffin Island.
Wat volgt is een leuk verhaal waarbij je steeds meer over Verity komt te weten en je ook nieuwsgierig maakt naar de rest van de eilandbewoners.
Cristie Barlow heeft een hele fijne schrijfstijl, ze gebruikt een hoop humor in haar verhaal, ze gebruikt ook een hoop emoties in haar boeken. Ze weet je nieuwsgierig te maken met haar verhaal en bouwt de spanning zo op dat je toch wel wil weten wat er nu echt aan de hand is.
Ook laat ze je op een subtiele manier nadenken en maakt ze moeilijke onderwerpen bespreekbaar.
Zo is dat boek gewoon echt een feelgood maar dan met een randje, want de vrolijkheid en leuke gebeurtenissen hebben wel echt de overhand in dit verhaal.
Ook in dit verhaal gebeurd weer erg veel, dat maakt dat het nooit saai wordt tijdens het lezen, en eigenlijk is dit boek van Christie Barlow een feestje om te lezen.
Hoop dat de rest van de delen ook gauw vertaald worden in het Nederlands want het zijn gewoon echt hele leuke boeken, die je elke keer weer nieuwsgierig maken naar een volgend deel en naar wat de personages nu weer meemaken.