Een eerste deel wat je nieuwsgierig maakt naar meer Wilkins en Wilkins
Een moord in November is het eerste deel van een nieuwe thrillerserie die zich afspeelt in het Engelse Oxford.
Het is een thrillerserie van de hand van Simon Mason, er zijn al meerdere delen in de oorspronkelijke taal verschenen.
In het verhaal volgen we 2 rechercheurs die in naam wel erg veel op elkaar lijken, het was in het begin dan ook erg opletten om te weten of het nou over Ray Wilkins ging of over Ryan Wilkins ging, later was dit tijdens het lezen wel duidelijk omdat ze verder in niets op elkaar leken, zijn echt 2 totaal andere types die elkaar in het echte leven nooit hadden opgezocht als het niet nodig was.
Voor mij zorgde dit er wel voor dat ik in het begin zeker in combinatie met de vele details dat ik er echt in moest komen.
Maar als je eenmaal in je hoofd heb zitten wie nu wie is dan is het verhaal goed te volgen en wordt je ook nieuwsgierig naar zowel het verhaal van Ryan en het verhaal van Ray, waarom ze zijn zoals ze zijn.
De schrijfstijl van Simon Mason heeft erg veel details, je kunt tijdens het lezen hierdoor erg goed voor je zien hoe zelfs de keuken van Barnabas Hall op Oxford er uit ziet.
Door de korte hoofdstukken zorgt Mason er ook voor dat je steeds blijft lezen, maar ook de humor die Mason gebruikt maakt het verhaal vlot en luchtig.
Ook zit het verhaal vol met maatschappelijke thema's, zo laat Mason je stil staan bij roofkunst, vluchtelingenproblematiek en nog meer onderwerpen die op een mooie manier het verhaal in zijn geschreven.
Ondanks dat ik er echt even in moest komen is het een prima eerste deel van een serie, er zit genoeg in het verhaal waardoor je nieuwsgierig wordt naar hoe het verder gaat met Ryan en Ray, maar vooral naar hoe hun bijzondere samenwerking verder gaat. Ben benieuwd of het Tweede deel mij enthousiaster kan maken.
En of het antwoorden geeft op de vragen die ik na het lezen nog heb.
En of het antwoorden geeft op de vragen die ik na het lezen nog heb.