Advertentie

Stad van meisjes is een roman geschreven door Elisabeth Gilbert.

Het verhaal speelt zich in New York in 1940 af. De negentienjarig Vivian heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald en haar ouders besluiten dat ze naar haar tante in New York moet. Haar tante Peg is de eigenaresse van het Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan. Daar mag ze achter de schermen de kostuums ontwerpen. Na de voorstellingen gaat ze vaak uit met de revuemeisjes waarmee ze veel nachtelijke avonturen beleefd! Maar als Vivian een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.

Het verhaal begint met een brief van Angela. In de brief wordt gevraagd wat Vivian voor haar vader betekend heeft. Het verhaal wordt door de ogen van Vivian, inmiddels een oude dame aan Angela verteld. Gedurende het boek blijf je jezelf afvragen wie Angela nou precies is en hierdoor wil je snel verder lezen. Het verhaal wordt heel beeldend beschreven waardoor je het gevoel krijgt even zelf in het New York van 1940 te zijn. Hier en daar zorgen de vele beschrijvingen wel af en toe dat het verhaal wat langzaam opgang komt maar toch blijft het verhaal zeer boeiend! Door de prachtige uitwerking van de personage en de vele gebeurtenissen in het boek blijf je tot aan de laatste bladzijde geboeid en merk je weinig van de dikte van het boek (525 pagina's)

Stad van meisjes is een bijzondere roman over een tegendraadse vrouw die vecht voor haar vrijheid om zichzelf te zijn! Een heerlijk boek om in weg te dromen!

Reacties op: Betoverend mooi!

180
Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker