"Als er één ding is wat ik geleerd heb, dan is dat ik niet moet vluchten als het moeilijk wordt."
Ik heb Toeval bestaat niet van Gillian King gelezen. Wederom een fantastisch boek! Mooi geschreven vanuit de verschillende personages. Keet verteld vanuit het heden en haar moeder Rose vanuit het verleden. De twee verhaallijnen zijn goed te volgen. Vanaf bladzijde 1 was ik geboeid aan het lezen en het verhaal maakte mij elke keer weer nieuwsgierig naar wat er zou komen.
Waar gaat het verhaal dan over?
Kate van Brederode werkt bij een reclamebureau waar Seger sinds kort ook werkt. De twee collega's willen graag beiden een opdracht in de wacht slepen en zijn op de werkvloer concurrenten van elkaar. Keet vindt Seger maar niets. Ze komen samen op één kamer te werken en ze worden voor het reclamebureau samen op reis gestuurd. Zal dit de kijk van Keet op Seger kunnen veranderen?
Keet is dochter van Bas van Brederode. Een bekende zakenman. Oma van Brederode ligt plotseling slecht en net voordat ze komt te overlijden krijgt Keet een brief van haar moeder die haar Oma altijd voor haar achter heeft gehouden. Haar moeder is al lange tijd uit beeld en de brief zorgt voor vragen bij Keet. Ze gaat op zoek naar haar moeder en ze komt erachter dat ze inmiddels op Kreta woont. Keet hoopt op een fijne ontmoeting met elkaar, maar zal het haar überhaupt lukken om haar moeder te vinden?
Rose van Beek is de moeder van Keet. Vanuit haar personage wordt verteld over het verleden. Wat zij met de broers Van Brederode heeft meegemaakt. Ook wordt duidelijk wat er zich in het verleden heeft afgespeeld en waarom ze niet in het leven van Keet is geweest.
Dit boek van Gillian King heeft mijn verwachtingen helemaal waargemaakt! Ik heb eerder boeken van haar gelezen en ook deze is weer geweldig om te lezen! Het boek krijgt van mij
Waar gaat het verhaal dan over?