Een topper van een feelgoodboek!
Voor je kiezen van Marije van Mechelen is het nieuwste boek wat ik voor de World of Romance boekenlounge mocht lezen. Het debuut van Marije en meteen super goed, waardoor de verwachtingen hoog liggen voor een volgend boek! Bedankt Harper Collins voor dit exemplaar!
De cover is met vrolijk blauw en twee tandartsen. Zeker een cover die ik zou oppakken in de boekhandel en waar ik de flaptekst van zou lezen. Tandartsen zijn zeker niet (absoluut niet!) favoriet bij mij, al heb ik een hele lieve geduldige tandarts. Vooraf had ik de verwachting dat het veel over tandartsen en de behandelingen zou gaan. Dit overheerst niet, maar wel komt de opleiding tot tandarts naar voren. Het is een echt feelgood verhaal met goed einde. Heel fijn! Marije van Mechelen schrijft met humor, heel leuk om dit verhaal te lezen en te moeten lachen. Vooral ook lachen als er iemand naast je zit en die vraagt wat er zo grappig is! Het verhaal verloopt vlot. Genoeg details worden beschreven. Fijn ook dat de personages de diepte ingaan. Vooraf beschrijft Marije dat er seksueel grensoverschrijdend gedrag in het boek naar voren komt. Heel fijn vooraf die waarschuwing, want je bent voorbereid. Er wordt een situatie besproken wat te vaak voorkomt op werk waar je jezelf veilig hoort te voelen. Knap dat ze de personage en de gevoelens ook in deze situatie wel heel levensecht neerzet. Ze laat onzekerheid bij Amy zien, maar ook doorzettingsvermogen. Heel fijn dat Amy als personage groeit! Een mooi feelgoodboek om te lezen. Echt een aanrader Leuk dat ik op deze manier met een boek van Marije van Mechelen kennis mocht maken! Dit is zeker niet het laatste boek wat ik van haar gelezen heb.
De tropes van Voor je kiezen zijn: Slowburn, academic setting en live triangle. Het verhaal gaat over Amy die samenwoont met haar beste vriendinnen. Ze volgt de opleiding tot tandarts en loopt stage bij een tandartsenpraktijk. Ze vindt haar knappe Griekse medestudent Mateo erg leuk. Ze spreekt hem aan en hoopt op een date. Is hij te vertrouwen? Op een feestje ontmoet Amy Lennon. Langzaam groeit er aantrekkingskracht. Lennon vertrouwt Amy een geheim toe. Dan wordt Amy op haar stageplek lastig gevallen. Durft Amy voor zichzelf op te komen?