‘Mijn lieve Gunsteling’ kruipt onder je huid

rietjevandelft 13 januari 2021
Het nieuwe boek van Marieke Lucas Rijneveld is knap geschreven,. Ze beschrijft het verhaal van de veearts, die terugkijkt op wat er die zomer gebeurd is tussen hem en een 14jarig boerenmeisje. Vanaf bladzijde 1 is duidelijk dat er sprake is geweest van liefde en van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De lezer wordt gedwongen om zich daarin te verplaatsen . Het fascineert en het is afstotend tegelijk. Dat maakt dat dit boek je niet koud kan laten.Beiden hoofdrolspelers hebben hun motieven om zich in elkaar te verliezen. De prachtige beeldspraak, uit de wereld van de veeteelt en de gezwollen zinnen helpen je om door te blijven lezen als de inhoud lastig is om te verdragen. Marieke Lucas Rijwnveld heeft een gedurfd boek geschreven over een beladen onderwerp, waarbij ze je helpt om je te verplaatsen in de belevingswereld van de personen..

Meer recensies van rietjevandelft

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.