Diep in de ziel kervende teksten

Rino Feys 09 november 2021 Auteur
Onlangs kon ik 'Mensen die voorbijgaan' van journalist Laurens De Keyzer op de kop tikken in een kringloopwinkel, gelukkig maar want het boek is uitverkocht. Het zijn stukjes over mensen die hij interviewde: over afscheid nemen, over geliefden moeten afstaan, over hoe gemeen de dood plots uit de hoek kan komen. De mensen die hij aan het woord liet, waren ondertussen ook al overleden. Over sommigen van hen had hij nadien nog een in memoriam geschreven. Na enkele van deze ontroerende, soms diep in de ziel kervende teksten die vaak dagenlang in mijn hoofd spookten te hebben gelezen, besefte ik dat ik spaarzaam moest zijn met dit kleinood. Laurens De Keyzer is een mensenkenner die de gave van het woord bezit. Nieuwsgierig geworden naar deze schrijver deed ik na lezing van het boek wat opzoekingswerk en toen bleek De Keyzer ondertussen ook al gestorven, kort na de dood van zijn vrouw. De cirkel is rond. Wat rest is deze diamant met scherpe randjes. Ik ga op zoek naar de rest van zijn oeuvre.

Meer recensies van Rino Feys