Puzzelen met Amanda
Janice Hallett is een Britse journalist, scenarioschrijver en auteur van mysterieromans. Haar debuut 'De Hoofdrol' is het tweede bestverkochte fictiedebuut van 2021 in het VK en won verschillende prijzen.
Amanda Bailey is een succesvolle thrillerauteur. Wanneer ze de kans krijgt om een true-crime verhaal te schrijven aarzelt ze geen moment.
De zaak gaat over de mysterieuze Alperton Angel-sekte. 18 jaar geleden vielen er 4 dode mannen in de sekte maar wat veel belangrijker is : Holly, een van de belangrijkste sekteleden, verdween met haar baby. Amanda hoopt deze baby, die nu 18 jaar is, op te sporen. Alleen moet ze samenwerken met een collega-journalist en dit loopt niet altijd zoals ze gehoopt had...
'De zaak van leven en dood' is niet zomaar een gewone thriller, het is een puzzelthriller. Het verhaal is opgebouwd uit emails, whatsapp-berichten, interviews,...
Met deze informatie zet de auteur de lezer aan om zelf alle puzzelstukjes proberen bij elkaar te leggen om zo het mysterie op te lossen.
Doordat er geen duidelijke hoofdstukken zijn, ben je geneigd om telkens verder te lezen. Je wil die puzzel zo gauw mogelijk af hebben.
De cover van het boek sprak me onmiddellijk aan. 'Een dossier vol levensgevaarlijkbewijsmateriaal. Wat zou jij doen?' en op de achterflap 'Een duivels dilemma. Een niet-zo-engelachtige sekte. Los jij het mysterie op?'
Dit prikkelde mij, zelf op zoek gaan naar wat er destijds gebeurd is.
De persoon Amanda leer je dankzij deze berichtjes toch wel goed kennen. Ze is mysterieus en ze heeft een ingewikkeld verleden met haar collega-journalist. De onderlinge relaties kom je geleidelijk aan te weten.
Het was mijn eerste kennismaking met een mysterieroman. In het begin had ik het heel moeilijk om in het verhaal te komen, het was eventjes wennen.
Ook al vond ik de spanningslat niet hoog, toch kon ik het boek nauwelijks opzijleggen en heb ik genoten van dit verhaal. Helaas gaat mijn voorkeur nog altijd naar een gewone, echte thriller
Dit prikkelde mij, zelf op zoek gaan naar wat er destijds gebeurd is.