Advertentie

Toen ik begon aan dit boek, pakte Juli Zeh mij meteen. Met een laagdrempelig voorwoord, wat mij nieuwsgierig maakte naar haar verhaal. Haar verhaal verwoordt ze vervolgens prachtig, met zelfspot en voor mij als paardenliefhebber zeer herkenbaar. Halverwege het boek slaat ze alleen bijna volledig over op de filosofische gedachtes rondom mens en dier.

Ook al vind ik deze gedachtestroom interessant, ik vond het leuker om deze gedachtestromen te volgen aan de hand van haar praktijkvoorbeelden in vanuit haar eigen leven als paardenmeisje. Ik raakte aan het einde wel een beetje afgeleid door alle gewichtige termen en voor mijn gevoel beargumenteerde standpunten, die de originele charme van het boek deden ondersneeuwen.

Toch was het alles behalve een tijdsverspilling om dit boek te lezen en geef ik het vier sterren. Het boek leest lekker weg en zet je zeker aan het denken. Ik blijf alleen nog wel nostalgisch verlangen naar de toon uit de eerste paar hoofdstukken van het boek, haar blik op de wereld als paardenmeisje en niet die als doorgewinterde filosoof.

Reacties op: Filosoof of paardenmeisje

5
Over mensen en paarden - Juli Zeh
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners