Een echt meeslepend boek, Het duistere net van Carmen Mola
Het duistere net is de opvolger van De zigeunerbruid, beide boeken zijn geschreven door Carmen Mora, vermoedelijk drie bekende Spaanse thrillerauteurs. Net als in heet eerste deel speelt de eigenzinnige inspecteur Elena Blanco een van de hoofdrollen. Gelukkig is Het duistere net goed te lezen zonder kennis van De zigeunerbruid. Als het nodig is, wordt er verwezen naar de gebeurtenissen in het eerste deel.
Het begint allemaal met de inval bij een tienerjongen, die op het darkweb kijkt naar een gruwelijk schouwspel. Elena wordt hierdoor gegrepen aangezien haar zoon, Lucas, sinds enkele jaren wordt vermist. Langs allerlei duistere wegen weten Elena en haar collega's door te dringen tot de binnenste regionen van het netwerk. Maar wat er dan gebeurt!
We komen in dit boek in aanraking met echt gruwelijke taferelen, ze zijn echter niet storend en nodigen zelfs uit om verder te lezen, een echte pageturner.
Hoe het verder afloopt met de hoofdpersonages zal ik niet verraden, wat mij betreft is er zeker ruimte voor nog een derde deel, hopelijk lezen we daar hoe het met iedereen afloopt!